Ivana Španović digla Srbiju na noge!
Ivana Španović, Foto: Dado Đilas

TEŠKI DANI

Ivana Španović digla Srbiju na noge!

Progovorila o kraju karijere

Objavljeno:

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović nije uspela da osvoji dugo čekanu zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu, a nažalost to je bilo poslednji put da se takmičila na najvećoj sportskoj smotri.

Mnoge je zabrinula njena izjava o kraju karijere, ali sada je sve dodatno pojasnila.

- U principu ja sam nespretno bila sa izjavama u Parizu samo zato što... Bila sam spremna na takav ishod, ali jednostavno sam potajno priželjkivala nešto sasvim drugo. I ja sam rekla da sam želela da u Parizu u jednom sasvim drugom kontekstu završim svoju sportsku karijeru. S obzirom da se to nije desilo, meni je sada apsolutno primarni fokus da se oporavim, jer znamo šta je i to nije nešto što generalno predstavlja neku veliku brigu i nešto što u ovom trenutku može da me skloni sa atletske staze, s obzirom da ćemo to da dovedemo u red i da kada budem spremna za treninge ja ću se vratiti. Mislim da moja karijera zaslužuje apsolutno drugačiji kraj. Sve dok sam zadovoljna s onim što radim, kako, i dokle god imam istu želju ja ću se pojaviti - rekla je Ivana za "Telegraf" na Sajmu atletike u Beogradu.

Ivana Španović
Ivana Španovićfoto: AP Photo/Matthias Schrader

Hronična povreda ju je sprečila da stigne do najvećeg uspeha karijere.

- Sad mogu o tome do sutra da pričam, poenta cela je da smo se sa ovim po prvi put u karijeri susreli i jednostavno način na koji smo odreagovali u datom trenutku, šta smo uradili, na koji način je bilo potpuno u skladu da smo u tome prvi put i da je to za nas sve bilo novo. Jednostavno smo pokušali da ostanemo istrajni toj mojoj ideji da se pojavim u Parizu po svaku cenu. Da nije bila olimpijska godina, mi bismo verovatno stali na vreme, povreda bi se zalečila i vratila bih se na stazu zdrava. S obzirom da su u pitanju bile OI onda smo ipak morali malo drugačije - rekla je Španovićeva.

Prokomentarisala je i svoju nedavnu objavu na društvenim mrežama.

- Objava je bila to da sve prolazi, i lepo i ružno, i da je to i prokletstvo i lepota svakog trenutka - zakljućila je Ivana Španović.

Bonus video:

00:15

Ivana Španović Dubai

(Espreso sport/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.